Водечки трчачи

Најбрзите, најспремните, најдобрите досега...
Трчло Планински, 875
Трчл Оланин, 752
Ртлач Наплнин, 688
Трчло Планински, 875
Трчл Оланин, 752
Ртлач Наплнин, 688
категории на трки

Резултати

hello world!

МПС

Автентични искуства во уникатна македонска природа како мотивација за себенадминување на луѓе од различни возрасти и разни краишта на светот.

Што е Македонско планинско трчање?

Врз основа на бројот на КМ-напор, секоја трка се класифицира според нивото на тежина со ITRA поени кои се движат од 0 до 6.
МПТ категории на трки:
КЛАСА 01 >> 1 ITRA
КЛАСА 02 >> 2 ITRA
КЛАСА 03 >> 3 ITRA
КЛАСА 04 >> 5 ITRA
КЛАСА 05 >> 6 ITRA
КЛАСА 06 >> 6 ITRA 

Прочитај повеќе https://itra.run/FAQ/Runner

Како се категоризираат трките?

Македонско планинско трчање (МПС) е неформален годишен шампионат во планинско трчање на меѓународно ниво кој го користи ИТРА системот да ги рангира перформансите на спортистите кои настапуваат на трките во МПС календарот. 

Како се рангираат спортистите?

Индексот на перформанси ITRA е алатка за рангирање на спортистите врз основа на нивното ниво на перформанси, изграден е на скала до максимум 1000 поени. Во секоја категорија за подиум мора да се има завршено учество на најмалку 3 (три) трки во таа категорија.   

Прочитај повеќе https://itra.run/FAQ/Organizers

Како да приклучам трка во шампионатот?

Трките мора прво да се пријавени и евалуирани од ИТРА. Пишете ни на info@trex.mk за да не потсетите да ги преземеме основните податоци и резултатите од ИТРА за вашиот настан. Организаторите на трките се одговорни за точноста на податоците и резултатите.
Здружение ТРЕКС Скопје
info@trex.mk